Ad Unit (Iklan) BIG

App Store Para İadesi Alma

App Store Para İadesi Alma, App Store Para İadesi Nasıl Alınır?
App Store Para İadesi Nasıl Alınır?


Uygulama mağazası içerisinden yanlışlıkla bir uygulama satın aldıysanız para iadesi konusunda korkuya kapılmanıza gerek yok. Bu konuda App Store üzerinden para iadesi talebinde bulunabilirsiniz.

Bilindiği üzere App Store üzerinde çok sayıda uygulama ve oyun bulunmaktadır. Bazı kullanıcılar istediği uygulamayı veya oyunu satın almak yerine bu konuda yanlış işlem yaparak ödeme yapabiliyor. Özellikle bu hatayı çocukların sıklıkla yaptığı görülmekte. Apple, bu konuda gereken önlemleri alarak para iadesi sistemini bir süre önce devreye almıştı. Söylenenlere göre para iadesi sisteminin gelmesinde en çok etken sahibi çocuklardır. Ebeveynlerinin telefonları veya tabletleri üzerinden binlerce dolar uygulama satın alınması bu konuda bazı sorunları ortaya çıkardı. Bu nedenle para iadesi sistemi devreye alındı.

Biz de bu yazımızda sizlerin de başına gelebilecek olan bu sıkıntıyı gidermeniz için neler yapmanız gerektiğinden bahsettik. 

App Store Para İadesi Nasıl Alınır?

App Store üzerinden para iadesi alabilmek için şu adımları izleyebilirsiniz:

  • Öncelikle reportproblem.apple.com adresine giriş yaparak “Apple Sorun Bildir” bölümüne giriniz.
  • Bu bölümde Apple kimliğinizle giriş yapmanız gerekmektedir.
  • Giriş yapıktan sonra önünüzde daha önce satın almış olduğunuz tüm uygulamalar, oyunlar, müzikler ve filmler karşınıza gelecek. Hangi uygulama için para iadesi almak istiyorsanız bölümde yer alan “Sorun Bildir” bölümüne tıklayabilirsiniz. Kendi sorununuzla alakalı ilgili bölümü seçerek ilerleyiniz.
  • Seçmiş olduğunuz bölümde “Bu Sorunu Açıklayın” bölümüne İngilizce olarak bir açıklama yapmanız gerekecek. Ancak korkmanıza gerek yok ileri düzey bir İngilizceye sahip olmanıza gerek yoktur. “I didn’t want to buy this application. I want refund.” Şeklinde bir açıklama girmeniz yeterli olacaktır.

Bu işlemlerin başarılı bir şekilde yapılmasından sonra Apple açıklamanızı dikkate alarak gerekli işlemlerin başlaması için düzenlemelere başlayacaktır. Daha önce satın almış olduğunuz uygulamanın ücretini kendi banka hesabınıza 10 gün içerisinde iade almanız mümkün olacaktır. Uygulamayla alakalı iade aldıktan sonra uygulamanın ilgili güncellemelerini yükleyemezsiniz. Bunun yanı sıra kendi telefonunuza ilgili uygulamayı indiremezsiniz. Bu konuda yer alan kurallara uyulması gerekmektedir. 10 gün içerisinde örnek olarak 100 dolarlık bir alışveriş yapıldıysa ücretlerden kesinti yapılmadan aynı şekilde banka hesabınıza iletilir.

Benzer Yazılar

Yorum Gönder

Yeni Yazılar E-Postanda . . !