Ad Unit (Iklan) BIG

5G Teknolojisinin Avantajları ve Dezavantajları

5G Teknolojisinin Avantajları ve Dezavantajları 4G’den Farkları
5G Teknolojisinin Avantajları ve Dezavantajları 4G’den Farkları


Günümüzde teknolojik gelişmeler hızlandığı için bu durumdan kablosuz ağ teknolojileri etkilenmektedir. Giderek nesiller arasında sıçramalar görülerek dünden bugüne internet bağlantısında daha iyi bir noktaya gidilmektedir. Kullanıcılar bu teknolojiyle birlikte eskisinden daha hızlı ve güçlü bir teknolojiyle karşı karşıya kalacak.

Ülkemizde 5G teknolojisinin çalışmaları hızla devam etmektedir. Heyecan verici olan bu teknolojik gelişmeyle birlikte kullanıcıları birçok avantaj bekliyor. 5G teknolojisinin avantajları şu şekilde sıralanabilir;

5G Teknolojisinin Avantajları

  • Daha yüksek hız verir. İndirme hızlarında bu teknolojiyle birlikte iyileşme sağlanmıştır. 4G teknolojisinde indirme hızı yaklaşık 100 MBPS olarak bilinir. Ancak 5G ile bu durum 1000 MBPS hızına kadar ulaşabilecektir.
  • 5G teknolojisiyle birlikte daha fazla kapsama alanı mümkün olabilecektir. Özellikle kırsal alanda internet sorunu yaşayan birçok kişi için sevindirici bir haberdir. Kırsal işlemelerin internet üzerinde varlığını göstermesiyle daha rekabetçi bir ortam mümkün olacaktır.
  • 5G teknolojisiyle birlikte düşük pil tüketimi mümkün olacaktır. Mobil ağların beklenenden daha az enerji tüketimi nedeniyle mobil cihazların önemli ölçüde şarj ömrü uzayacaktır.

5G Teknolojisinin Dezavantajları

5G teknolojisinin getireceği avantajların yanında ayrıca dezavantajlarla birlikte gelen sorunlar bulunur. 5G teknolojisinin dezavantajları:

  • Bu teknoloji geniş bir alana yayılmak istendiği zaman birçok altyapı maliyeti ortaya çıkar. Bu nedenle uygulama maliyetinin yüksek olması bir dezavantaj sayılabilir.
  • 5G teknolojisi eski cihazlarla uyumlu bir şekilde çalışmaz. Yalnızca yeni çıkan mobil cihazların 5G teknolojisine ayrıca yer vermesi gerekmektedir. İnsanların elinde yer alan akıllı telefonlar üzerinden 5G erişimi mümkün olmayacaktır. Bu nedenle 5G teknolojisinin yaygınlaşması bir anda olamaz.
  • 5G teknolojisinin hangi operatör üzerinden verildiği stratejilere göre değişiklik gösterebilir. Her operatör 5G teknolojisini farklı bir şekilde sunacağı için kullanıma sunma kullanıcılar için biraz külfetli olabilir.

4G VE 5G Arasındaki Farklar

  • 5G teknolojisi şüphesiz 4G’den daha hızlıdır. 4G teknolojisinden 100 kat daha hızlı bir teknolojidir.
  • 5G teknolojisi oluşabilecek gelişmeleri çözecektir.
  • 5G teknolojisi diğer teknolojilere göre daha az pil tüketir.
  • 5G teknolojisi diğer teknolojilere göre daha fazla geniş bant kullanıcı yoğunluğunu destekler.

Benzer Yazılar

3 yorum

  1. 5 G'ye geçince mecbur telefonlarıda yenilemek zorunda kalacağız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. 5G destekli telefon alınması gerekecek. Ama nerden baksanız 3,4 seneyi bulacak bu durum

      Sil
  2. 5G Türkiye’ye ne zaman gelecek ?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yeni Yazılar E-Postanda . . !