Ad Unit (Iklan) BIG

iOS 14’ün Özellikleri

iOS 14 İle Gelecek Yeni Özellikler Neler ? iOS 14'ün Özellikleri Neler ?

Dünya Geliştiriciler Konferansı 2020’de tanıtılan iOS 14, iPhone telefonlarının güçlerini yeni yazılımla bir hayli arttıracak gibi duruyor. Bu içeriğimizde iOS 14 ile birlikte gelen yeni özellikleri inceleyeceğiz. iOS 14 ile gelen özellikler listemizde dikkat çekici yeniliklere yer vermeye çalıştık. Şimdi gelelim iOS 14 bize ne gibi özellikler sunuyor, bakalım...

iOS 14’ün Özellikleri

iOS 14 İle Gelecek Yeni Özellikler Neler ? iOS 14'ün Özellikleri Neler ?
iOS 14 Neler Sunuyor

1) Widget Desteği

Microsoft Phone’larda bulunan widget sistemine benzer sistem getirildi. Bu yeni özellik sayesinde ana ekrana widgetlar ekleyebileceksiniz.

2) Ekran İçinde Ekran

Android telefonlardan gayet tanıdık olan bir özellik olan ekran içinde ekran özelliği, iOS 14 ile iPhone’lara da geliyor. Bu sayede video izlerken videoları küçültüp diğer uygulamalarda gezinmeye devam edebileceksiniz. Bir nevi arka planda video oynatma olarak değerlendirilebilir.

3) Siri

Yapılan değişikliklerin biriside Siri’de. Siri artık tüm ekranı kaplamıyor. Sizi dinledikten sonra ekranın sadece üst tarafından yanıtlayacak. Ayrıyeten sizi dinlerken de ekranın altında küçük bir ikon olarak gözükecek.

4) Çeviri

iPhone yeni özellikleri olarak sayabileceğimiz şeylerden biriside çeviri uygulaması. Google çeviriye ciddi bir rakip olacak gibi gözüken bu çeviri uygulamasının sesli desteği de bulunuyor. Fakat maalesef şu an için Türkçe desteği bulunmuyor.

5) Mesajlar

Mesajlar uygulamasının biraz olsun Whatsapp’a benzetildiğini söyleyebiliriz. Mesajlaşmalar artık grup mesajlarına izin veriyor ve gruplara grup fotoğrafı eklenebiliyor.

6) CarPlay

CarPlay uygulaması artık anahtar özelliğine de sahip. Bu desteği bundan böyle otomobilinizi çalıştırmak için kullanabileceksiniz. Hatta başka birisinin otomobilinizi kullanabilmesi için CarPlay üzerinden Face ID ile izin verebiliyorsunuz.

7) Yeni Egzersiz Uygulaması: Seymour

Apple, sağlık uygulamasına ek olarak bir fitness uygulaması da sunuyor. Seymour, egzersiz videolarına dahi ulaşabileceğiniz bir uygulama olacak.

8) Safari

Safari kullanıcılarının en çok muzdarip olduğu problemlerden birisi iOS 14 ile bitecek gibi gözüküyor. Safari kullanan kullanıcılar artık yabancı bir siteye giriş yaptıklarında otomatik olarak çeviriden yararlanabilecek. Bu bazı iPhone kullanıcılarının dahi Google Chrome kullanmasına sebep veren durum, Apple’ı güçlendirecek gibi duruyor.

9) Çoklu Uygulama Ekranı

İstediğiniz takdirde çok ekran sayesinde uygulamaların boyutlarını küçültüp, dört farklı uygulamayı aynı ekran üzerinden kullanabileceksiniz.

Sizin iOS 14 hakkındaki düşünceleriniz nelerdir ? Aşağıdaki yorum kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz...

Benzer Yazılar

1 yorum

  1. İos ve android sürümler yükseldikçe eski telefonlar çöp oluyor.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yeni Yazılar E-Postanda . . !