Ad Unit (Iklan) BIG

Otomatik Ekran Parlaklığı mı Yoksa Manuel Ayar mı ?

7 yorum
Otomatik Ekran Parlaklığı mı Yoksa Manuel Ayar mı ?
Otomatik Ekran Parlaklığı mı Yoksa Manuel Ayar mı ?


Akıllı telefonlar, artık bizim vazgeçilmez bir parçamız haline geldi. Orta okula giden kardeşlerimizden tutun da ileri yaş olan insanlar bile akıllı telefon kullanımında yerini alıyor.

Akıllı telefonların hayatımıza getirdiği kolaylıkları görmezden gelmek olmaz. Bankacılık işlemlerinden tutun da yemek siparişi vermeye kadar bütün pratik yöntemleri avucumuza koyuyor. Durumun böyle olması akıllı telefon kullanımını normal olarak artırmakta.

Kullanıcı sayısı arttıkça, akıllı telefon piyasasındaki rekabet de doğru orantılı olarak artmakta. Yeni yeni özellikler barındıran cihazların kötü yanları da var tabi ki. Bunlardan biri ise şarj yetmezliği…

Bu sorun, her akıllı telefon kullanıcısı için büyük bir problem. Çünkü özellikler arttıkça bataryalar küçük kaldığı işin cihaz şarj konusunda kullanıcısını tatmin etmiyor.

Bataryaların küçük kalmasının sebebi ise tasarım diyebiliriz. Büyük kapasiteli pil , hacim olarak büyük pil demek. Günümüz teknolojisinde ise her firma bir adım öne geçebilmek için ince cihazlar üretmeye uğraşıyorlar. Cihazın ince olmasıyla büyük batarya da mecbur olarak küçülmek zorunda kalıyor.

Akıllı telefonların bu şarj sorununu çözmek isteyen ve hiç olmazda 1-2 saat daha kullanım sağlamasını isteyen kullanıcılar, cihazlarında bazı ayarları değiştirmek zorunda kalabiliyor. Bu ayarların bana göre en başında gelen unsur ; ekran.

Bir akıllı cihazda ekran güç tüketimi konusunda ilk sırada yer alır. Ekranın sürekli açık kalması doğal olarak şarja olumsuz etki ettiği gibi, ekran parlaklığının da etkisinin olduğunu bilmenizi isterim.

Ekran parlaklığını otomatik olarak cihazınızın kendisinin ayarlamasının daha faydalı olduğunu düşünebilirsiniz ama durum aslında sanıldığı gibi değil. Otomatik ayara getirdiğiniz zaman, cihazın ortam sensörü sürekli çalışır. Sensörün sürekli çalışması demek, cihazın sürekli algılama teknolojisini kullanması anlamına gelir. Bu da doğal olarak güç alarak mümkündür. Bu gücü bataryadan aldığı için, şarjınıza olumsuz yönde etki edecektir.

Diğer bir unsur ise ; otomatik ayarlarda cihaz ekran parlaklığını ortama göre en yüksek parlaklıkta ayarlar. Yani aslında biraz daha kısık bir parlaklıkla da rahatça ekranı görebilirsiniz. Diyelim ki otomatik olarak cihaz parlaklığı ortama göre %85’de ise, siz bu ortamda ekran parlaklığı %60’da bile rahat görebilirsiniz. %25’lik bir değer çok fayda etmeyebilir dememek gerekir. Ekranın açık kalma süresine bakarak düşünecek olursak, gayet faydalı olduğunu anlayacaksınız.

Bu durum her cihazda aynı olmayabilir. Bunun tespitini anca deneyerek yapabilirsiniz. Bir gün otomatik ayarlarda kullanın ve pil kullanımınızı kontrol edin. Sonraki gün ise kendi ekran parlaklığı ayarlarınızla deneyin ve pil kullanımını kontrol edin. Böylelikle daha sağlıklı tespit etmiş olursunuz.

Sonuç olarak bence manuel yani kendiniz yaptığınız ayarlar daha mantıklı. Çünkü kontrol sizde olacaktır 😉

Benzer Yazılar

7 yorum

  1. algılayıcıların sürekli çalışması olayı beni düşündürdü şimdi, şarzımız bitmesin diye neler yapıyoruz, hıımm.. bilgi için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Genelde el ile ayarlarım arkaplanda açık program oyun vb. açık bırakmamaya özen gösteririm şarj önemli telefonlar için. yüksek ışığı gözleriminde pek hoşuna gittiğini söyleyemem genelde monitör rengimin ışığıda %30-40 civarıdır.

    YanıtlaSil
  3. Ben genelde otomatik ekran parlaklığı kullanıyorum ama dışarıda isem bazen bu yeterli olmuyor geçici süreliğine manuel olarak sonuna kadar açıyorum ki ekranı iyi görebileyim.

    YanıtlaSil
  4. dakika başı ekran parkaklığının değişmesi can sıkıcı manuel yüzde 30-40 en idealidir bana göre

    YanıtlaSil
  5. benim ekranım otomatikte. ancak direk en yüksek parlaklığa da alınabilir. en yüksekte şarj daha çabuk bitecektir tabi. şarj problemi yoksa en yüksekte kalsın bence. daha konforlu oluyor

    YanıtlaSil
  6. Bence otomatik yani benim açımdan. Çünkü manuel açıyorum unututyorum bi bakıyorum parlaklık sonda şarj bitmiş :D

    YanıtlaSil
  7. cok guzel bir paylaşim ama otomatik yapmayın cunkı pcler arzılanıyor karatma yaparken letler yanıyor

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yeni Yazılar E-Postanda . . !