Ad Unit (Iklan) BIG

iOS WhatsApp'ta Fotoğraf ve Videoları Yüksek Kalitede Gönderme

Hayatımızın adeta bir parçası olan WhatsApp, çevremizdeki kişilerle olan iletişimimizi oldukça kolaylaştırıyor. Her ne kadar alternatifleri olsa da WhatsApp kadar bilinmedikleri için pek tercih edilmiyor. Şu an her akıllı telefonda WhatsApp uygulamasını görmeniz %99 ihtimaldir. Böyle olunca WhatsApp’tan beklentilerimiz yükseliyor.

iOS WhatsApp'ta Fotoğraf ve Videoları Yüksek Kalitede Gönderme
iOS WhatsApp'ta Fotoğraf ve Videoları Yüksek Kalitede Gönderme


WhatsApp, içerisinde bulundurduğu ve kullanıcılarına kolaylık sağlayan özellikleri ile insanların gözdesi haline geldi. WhatsApp ile görüntülü ya da sesli konuşmalar yapabiliyor, ses kaydı gönderebiliyor, fotoğraf ve video paylaşımı yapabiliyor olmamız WhatsApp’ı bize sevdiren en güzel özelliklerden sadece birkaçı. Ayrıca hızlı iletişim sunması da kullanıcıların beğenisini kazanmakta büyük rol oynuyor.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi WhatsApp ile fotoğraf ve video göndermemiz mümkün. Her platformda, özellikle iOS gibi kapalı bir sistemde bu işlemleri yapmak insanlara büyük bir kolaylık sağlıyor. Fakat bunları yaparken de çeşitli sınırlandırmalar uyguluyor. Fotoğraf kalitesini düşürmek ve video kalitesini düşürüp belli bir süreye kadar göndermek buna örnek olarak verilebilir. Peki WhatsApp’tan yüksek kalitede fotoğraf ve video göndermek mümkün mü ? Özellikle iOS cihazda. Evet mümkün...

Daha önceki yazımızda sizlerle Android cihazlarda WhatsApp’tan fotoğraf ve videoları yüksek kalitede nasıl gönderebileceğimizi paylaşmıştık. Bu yazımızın konusu ise iOS cihazlarda WhatsApp’tan fotoğraf ve videoların kalitesini bozmadan, yüksek kalitede nasıl gönderebileceğimiz... 

iOS Cihazlarda WhatsApp’tan Fotoğraf ve Videoları Kaliteli Gönderme

  1. Öncelikle göndereceğimiz fotoğraf ve videoları Apple’ın kendi uygulaması olan Dosyalar uygulamasına kopyalıyoruz. Bu işlem için göndereceğimiz fotoğraf ve videoları Fotoğraflar uygulamasından seçerek Paylaş ikonuna tıklıyoruz ve daha sonra Dosyalar’a Kaydet seçeneğine dokunuyoruz.
  2. Daha sonra WhatsApp üzerinden metin yazdığımız kutucuğun solunda bulunan + işaretine dokunuyoruz.
  3. Buradaki seçeneklerinden Belge yazan seçeneğe dokunuyoruz.
  4. Sizi Dosyalar uygulamasına yönlendirecek. Kopyaladığımız fotoğraf veya videoları seçiyoruz ve sağ üstten Gönder yazısına dokunuyoruz.

Bu adımları uygulayarak iOS cihazlarda WhatsApp’tan göndermek istediğimiz fotoğraf ve videoları yüksek kalitede, üzerinde herhangi bir oynama ya da sıkıştırma yapmadan olduğu gibi göndermiş oluyoruz.

Not : Bu şekilde yapılacak göndermelerde özellikle video göndermek isterseniz bunun bir limiti var. 100 MB’tan daha düşük belgeleri gönderebiliyorsunuz. Yani göndereceğiniz videonun boyutu 100 MB’ı geçerse gönderme yapamıyorsunuz.

Android Cihazlarda WhatsApp'tan Fotoğraf ve Videoları Yüksek Kalitede Gönderme

Benzer Yazılar

1 yorum

  1. Watsap dosya gonderme yazisi cok faydali oldu tesekkurler editor

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yeni Yazılar E-Postanda . . !