Ad Unit (Iklan) BIG

Android WhatsApp'ta Fotoğraf ve Videoları Yüksek Kalitede Gönderme

Gün geçtikçe hayatımızda vazgeçilmezimiz olan mesajlaşma uygulaması WhatsApp ile birçok veri gönderme imkanımız da bulunuyor. Bu verilerin başında ise fotoğraf ve video geliyor. Önceden bu verilerimizi bluetooth sayesinde başka bir cihaza aktarıyorduk ama artık bu devir yerini WhatsApp'a bıraktı desek yanlış söylemiş olmayız.

WhatsApp'ta Fotoğraf ve Videoları Yüksek Kalitede Gönderme


Bildiğiniz gibi WhatsApp üzerinden fotoğraf ve video gönderebiliyor, hatta görüntülü ve sesli bir şekilde konuşmalar bile yapabiliyoruz. Ama ne yazık ki gönderdiğimiz fotoğraf ve videolar gönderim aşamasında sıkıştırılarak kalitesi düşük bir şekilde karşı tarafa iletiliyor. Bu durumun mantığı ise; mobil internetinizi korumak ve daha hızlı aktarım yapabilmek. Durum böyle olunca da kaliteden ödün vermek zorunda kalıyorsunuz. Fakat WhatsApp üzerinden kalite bozulmadan fotoğraf ve video göndermek mümkün. Peki nasıl oluyor bu ? İşte cevabı:

Android WhatsApp'ta Fotoğraf ve Videoları Yüksek Kalitede Gönderme


Bir kişiye fotoğraf veya video gönderirken yapmamız gereken mesajı yazdığımız kutucuğun sağında bulunan ataç simgesine tıklayıp galeri, kamera gibi seçenekleri kullanmak oluyor. Bu şekilde gönderilen fotoğraf ve videolar ne yazık ki kalitesi düşürülüp gönderiliyor. Biz bu seçeneklerin yerine Belge seçeneğini kullanarak fotoğraf ve video gönderirsek, kaliteden ödün vermeyeceğiz. Yani yapmamız gereken tek şey; ataç simgesine dokunduktan sonra Belge seçeneğini kullanarak istediğimiz fotoğraf ve videoyu seçmek...

Bu yöntemle WhatsApp'ta yüksek kalitede fotoğraf ve video göndermiş oluyoruz. Fakat belirttiğimiz gibi gönderim hem uzun olacak hem de fotoğraf ve videoların boyutları sıkıştırılmayacağı için mobil veri kullanımınıza olumsuz yönde yansıyacaktır. Bu detayı da bilmenizde fayda var.

Benzer Yazılar

8 yorum

  1. Bilgilendirme için teşekkürler; ihtiyaç anında işimizi görecektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaliteye önem verenler için bilgiler önemli...

      Sil
  2. Blogunuzu zaman zaman ziyaret ediyorum. Çok güzel çalışmalarınız var. Başarılarınızın devamını dilerim. Benim de daha dört aylık bir blogum var, bu konuda çok bilgi sahibi değilim. Benim blogumu da zaman zaman ziyaret etmek ve yorum yapmak suretiyle desteklemenizi bekliyorum. İyi çalışmalar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşüncelerniz için teşekkürler. Mutlaka ziyaret edeceğim...

      Sil
  3. sayfanızı yeni keşfettim ve yazılarınız çok hoşuma gitti inşallah uzun yıllar paylaşımlarınıza devam edersiniz ^_^ sayfama da beklerim profil resmime tıklayıp ulaşabilirsiniz :)

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkürler bunu öğrenmem iyi oldu 👏

    YanıtlaSil
  5. Bu benim en merak ettigim seydi..
    Tesekkurler editor yuksek kaliteli foto gondermeyi ogrendim...Allah razi olsun cok faydali oldu

    YanıtlaSil
  6. Gerçekten iyi bir ipucu, emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yeni Yazılar E-Postanda . . !