Ad Unit (Iklan) BIG

En İyi Rehber Yedekleme Yöntemi !

Gmail Rehber Yedekleme Android, Gmail Rehber Yedekleme iOS, Google Rehber Yedekleme, Rehber Yedekleme Google, Rehber Yedekleme iPhone, Rehber Yedekleme iOS, Rehber Yedekleme Android

Cep telefonlarının temel amacı tanıdığınız kişilerle iletişimde kalmaktır. Bu kişilerin numaraları ise cihazlarımızda kayıtlıdır. Bu yüzden kimsenin numarasını aklımızda tutmak ya da bir yere not etmek zorunda kalmayız. Fakat ya telefonunuzun başına bir iş gelirse ? Ya da telefonunuzu değiştirme kararı alırsanız ? Bu gibi durumlarda rehberinizi kaybetmemek için yedekleme yapmanız gerekmektedir. Bu yazımda da sadece bir kere ayarlama yaparak rehberinizi anında otomatik yedekleyecek bir yöntemden bahsedeceğim.

Google'ın hemen hemen her alanda tüm kişiler için hizmet verme içresinde olduğunu hepimiz farketmişizdir. Her kitle için hayatı kolaylaştırıcı girişimleri mevcut. Bilmediklerimiz de bunların içerisinde tabi. Ama ben sizlere gmail hesabınız ile rehberlerinizi hiç uğraşmadan yedekleme işlemlerine nasıl başlayacağınızdan bahsedeceğim.

Öncelikle bu yöntem ile cihaz değişiminde ya da cihazınızın başına bir iş geldiğinde rehberinizi kaybetmeyeceksiniz. Çünkü yapacağınız işlemler sonucunda rehberiniz otomatik olarak Google hesabınıza yani Gmail"inize senkronize edilmiş olacak. Özellikle Android-iOS cihazlar arası geçişte rehber yedekleme ve geri getirmenin rahatlığını hissedeceksiniz. Ayrıca format ( fabrika ayarlarına dönme ) işlemi sonucunda da otomatik olarak rehberiniz hazır olacaktır.

Google ( Gmail ) Rehber Yedekleme Nasıl Yapılır

iOS'da Google ( Gmail ) Rehber Yedekleme

  • Ayarlara giriyoruz.
  • Daha sonra Kişiler sekmesine geçiş yapıyoruz.
  • Burdan Hesaplar sekmesine giriyoruz.
  • Hesap Ekle seçeneklerinden Google ( Gmail ) hesabımızı ekliyoruz.
  • Karşımıza senkronize etmek istediğiz seçenekler çıkacak. Burdan Kişiler seçeneğini aktif ediyoruz.
  • Bu şekilde eğer daha önceden hesabınızda kişiler varsa direk rehberinize ekleniyor. Eğer yoksa sizin kişileriniz otomatik olarak Google ( Gmail ) hesabınıza yedekleniyor. Yeni ekleyeceğiniz kişiler de otomatik olarak Google ( Gmail ) hesabınıza senkronize oluyor.

Android'de Google ( Gmail ) Rehber Yedekleme

  • Ayarlara giriyoruz
  • Hesaplar sekmesini giriyoruz. ( Her cihazda farklı olabilir. Hesaplar sekmesini bulmanız gerekiyor. Ya da ayarların içinde arama özelliği varsa Hesaplar diye aratarak bulabilirsiniz. )
  • Burda cihazınıza tanımlı olan tüm hesapları görebilirsiniz. Uygulamalardaki hesaplarınız da dahil ( Facebook, Twitter vs. ). 
  • En aşağıda Hesap Ekle sekmesine girip Google ( Gmail ) hesabımızı ekliyoruz.
  • Senkronize etmek istediğimiz seçenekler sunuluyor. Burdan Senkr Kişiler seçeneğini aktif ediyoruz.
  • Bu şekilde eğer daha önceden hesabınızda kişiler varsa direk rehberinize ekleniyor. Eğer yoksa sizin kişileriniz otomatik olarak Google ( Gmail ) hesabınıza yedekleniyor. Yeni ekleyeceğiniz kişilerin de otomatik olarak Google ( Gmail ) hesabınıza senkronize edilmesi için, kişiyi kaydederken size hangi hesaba eklemek istediğinizi soracak. Burdan Google ( Gmail ) hesabınızı seçerek kişiyi eklemelisiniz. Çoğu cihazda bu işlemi bir kere yapmak yeterli oluyor. Ama siz yine de her kişi eklemenize hangi hesaba kaydettiğini kontrol edin.
Böylece en iyi rehber yedekleme yöntemi olan Google ( Gmail ) rehber yedekleme ile kişilerimiz hiçbir zaman kaybolmayacak ve hep güvende kalacak...

Yazımızı beğenmeyi ve arkadaşlarınızla paylaşmayı da unutmayınız. Ayrıca yorumlarınız da bize destek olacaktır. Yorumsuz bırakmayın ;)

Sağlıcakla ve takipte kalın, hoşçakalın...

Tanımlar : En İyi Rehber Yedekleme, Rehber Yedekleme Nasıl Yapılır, Gmail Rehber Yedekleme Android, Gmail Rehber Yedekleme iOS, Google Rehber Yedekleme, Rehber Yedekleme Google, Rehber Yedekleme iPhone, Rehber Yedekleme iOS, Rehber Yedekleme Android, Rehber Yedekleme

Benzer Yazılar

3 yorum

  1. Faydalı bilgiler olmuş. Emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Benimde telefonum havuza düştü şu an serviste keşke yedekleseydim bende

    YanıtlaSil
  3. bir başka telefonda gmail adresime gireyim dedim girmez olaydım bütün rehberim o telefona geçmiş :) o gün anladım Google Gmail in rehber kaydı tuttuğunu :) Değerli bilgileri için teşekkürler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yeni Yazılar E-Postanda . . !