Ad Unit (Iklan) BIG

Akıllı Telefonunuzun Pil Süresi Nasıl Uzatılır

7 yorum


Akıllı cihazların en büyük sorunu kuşkusuz pil ömrüdür. Akıllı cihaz kullanan herkes bu sorundan şikayetçidir. Her kullanıcı büyük ihtimalle akıllı cihazlarının pil ömrünü nasıl artırabileceği konusunda araştırmalar yapmıştır. Fakat elle tutulur sonuçlar elde edememiştir. İnternet ortamında önerilen tavsiyelerin çoğu, anca 1-2 saatlik bir fayda göstermiştir. Bundan fazlası da beklenmemesi gerekir açıkçası.

Akıllı cihaz üreten her firma, standart olarak normal kullanımda 1 ila 1,5 gün pil ömrü olan cihazlar piyasaya sürmektedir. Yani onlar için bu süre oldukça iyi bir süredir. Çünkü günümüz teknolojisinde ince tasarımlı cihazlar daha popüler. Bundan dolayı firmalar tasarımı ince tutmak için düşük kapasiteli piller kullanmak zorunda kalıyorlar.

Durum böyleyken akıllı cihazların şarj sürelerini uzatmak için ise çok fazla yöntemler mevcut değil. Çünkü size sunulan pil beklentilerin altında kalmaktadır. Ama yine de olabildiğince uzun pil ömrü için belli başlı bazı şeyleri yapabilirsiniz.

Akıllı Telefonunuzun Şarj Ömrü Nasıl Uzatılır


1) Daha Az Kullanım


Son yıllarda akıllı cihazların her alanda bizlere kolaylık sunması için firmalar olabildiğince yeni özellikleri cihazlara entegre ederler. Günümüzde de bizim için önemli olan ve bilgisayar ile yapılan işlemleri bile artık akıllı cihazlarımızda yapabileceğimiz teknolojiler sunuluyor. Bu durum da cihazlarımızla daha çok vakit geçirmemizi sağlıyor. Haliyle pilimiz daha fazla tükeniyor.

Bunun dışında ise akıllı telefon hastalığı olarak da tabir edebileceğimiz bazı alışkanlıklar sonucu cep telefonumuz ile biz farketmeden gereğinden fazla vakit geçiriyoruz. "Şuna da bakayım, şurda ne olmuş" vs vs diyerek akıllı cihazlarımızı elimizden düşürmez hale geliyoruz. Üstelik geçirdiğimiz bu vakitlerde hayatımızı değiştirecek, direk olarak olumlu etkileyecek işler yapmıyoruz. Bu da hem boşa vakit kaybı hem de pil süresinin kısalmasına sebep oluyor.

Sonuç olarak akıllı cihazınızla geçireceğiniz her bir vakit için cihazınızın güç uygulamasına ve pilinizin daha çabuk bitmesine sebep oluyorsunuz. Bunun yerine işiniz olmadığı zaman akıllı cihazı kullanmasanız piliniz daha da uzun süre gidecektir.

2) Daha Az Oyun


Cihazların pil sürelerinin kısa olmasının en büyük sebeplerinden birisi de oyunlar. Özellikle internet bağlantısı gerektiren oyunlar. Ki bu daha da fazla güç kullanımı demek, bu da pilin hemen azalması demek... Çünkü oyunlar sisteminizi oldukça fazla güç kullanımına zorlarken, bir de üstüne internetten veri alış verişi yapılacağı için daha da hızlı pil tüketimine sebep olmaktadır.

Eğer oyun oynuyorsanız zaten pilinizi ortalama günde 2 kere şarj etmeniz gerektiği anlamına gelir. Hele de çok fazla oyun oynuyorsanız...

Sonuç olarak pilinizin daha fazla dayanmasını istiyorsanız oyunlardan kesinlikle uzak durmalısınız.

3) Daha Az Uygulama


Uygulama marketlerinde olabildiğince, hatta gereğinden fazla uygulama mevcut. Zaten bu uygulamaların hepsini cihazınıza yüklemeniz imkansızdır. Yeterli alanınız olmayacaktır. Siz bunun tam aksini yapacaksınız. Mümkün olduğu kadar az uygulama bulundurmalısınız. Çünkü hemen hemen her uygulama arka planda çalışır. Ve bu da yine güç tüketimi, ardından pil tüketimi demektir.

Kullandığınız bir uygulama eğer cihazınızın ısınmasına sebep oluyorsa kesinlikle ondan kurtulun. Çünkü bu uygulama sistemi güç tüketmeye zorluyor anlamına gelir. Ve güç tüketiminin de pil tüketimi anlamına geldiğini söylemiştim.

Ayrıca uygulamaların ne kadar RAM kullandığını ve ne kadar pili tükettiklerini de takip edin. Eğer yüksek veriler varsa ya alternatif uygulamalara bakın ya da tamamen silin.

Sonuç olarak kullanmadığımız ve sistemimizi yoran uygulamalardan kurtularak pil tüketimini azaltmış olacağız.

4) Daha Az Sensör Kullanımı


Cihazlarımızda bizlere kolaylık olsun diye ve bazı özelliklerin tam olarak çalışması için birçok sensör bulunmaktadır. Bunlardan örnek olarak konum yani GPS'i verebiliriz. Eğer bu sensörler ile pek fazla işiniz yoksa, gerekmediği sürece kapatmanız da pil sürenizi olumlu yönde etkileyecektir. Eğer hiç kullanmıyorsanız tamamen kapatın.

Sonuç olarak sensörlerimizi ihtiyacımız olmadığı zamanlarda kapatmak bize fazladan pil süresi sunacaktır.

5) Daha Az İnternet Kullanımı


Günümüzde olmazsa olmazlar arasında yer alan şey; "internet". Tabi ki bu da pilinizin hızlı tükenmesinde önemli bir yer kaplıyor. Çünkü internet bağlantınızı aktif ettiğiniz andan itibaren yukarıda bahsettiğim birçok şey de aktif oluyor. Hepsi bir araya gelince de pil kullanımına olumsuz yansıma yapıyor. Ki internet bağlı olduğu anlarda veri alış verişi olduğundan dolayı pilinizde hızlı tüketim gözlemleniyor.

Sonuç olarak internet ile işimiz bittiği zamanlarda ve gerek duymadığımız zamanlarda internet bağlantımızı keselim.

Tanımlar : Akıllı Telefonun Şarj Ömrü Nasıl Uzatılır, Akıllı Telefonun Şarj Ömrünü Uzatma, Akıllı Telefonunuzun Pil Ömrünü Arttırın, Şarj Ömrünü Uzatma, Şarj Ömrünü Arttırma, iPhone Şarj Ömrü Uzatma, Android Şarj Ömrü Uzatma, Şarj Ömrü Uzatma, Şarj Süresi Nasıl Uzatılır, iPhone Şarj Ömrü Nasıl Uzatılır, Android Şarj Ömrü Nasıl Uzatılır, Pil Süresi Uzatma, Pil Süresini Uzatmak, Pil Süresi, Pil Ömrü Formülü

Benzer Yazılar

7 yorum

  1. Faydalı bir yazı olmuş. Özellikle telefonla çok işi olanlar için.Emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım. Teşekkür ederim yorum için

      Sil
  2. Kardeşim bir tanede benden olsun ekranın ışığını kısın :) acayipnise yariyor ama gözde bulanıklık yapabilir tabi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abla ben olabildiğince kısıyorum. Güneş ışığında bile sona getirmiyorum. Yarıdan biraz fazla açıyorum yetiyor. Akşam da full kısıyorum =) Yorum ve katkı için teşekkürler :)

      Sil
  3. akıllı telefonları tüm gün elimizden düşürmediğimiz içn süreyi uzatamıyoruz bir şekilde. interneti ya da konumu kapatmak gerek ama onlar da işimize yarıyor. en iyisi power bank almak

    YanıtlaSil
  4. İnternet ortamında bu konu ile ilgili birbiri ile aynı birçok makale var ama siz gerçekten olaya farklı bakmışsınız. Bence pil süresini artırma konusundaki en sağlam makalelerden biri olmuş. Bilgiler için teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. Yazıyı gerçekten beğendim. Tavsiyeleriniz neticesinde daha uzun batarya sürelerine ulaştım. Gayet temiz ve içi dolu bilgiler. Akıllı cihazının pil süresini uzatmak isteyenler mutlaka bu yazıyı dikkate alsınlar. Emeğinize sağlık

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yeni Yazılar E-Postanda . . !