Ad Unit (Iklan) BIG

Cep Telefonu Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

5 yorum
Cep Telefonu Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler, Cep Telefonu Alırken Hangi Özelliklere Dikkat Edilmeli, Cep Telefonu Alırken Nelere Dikkat Etmeli, Cep Telefonu Alırken Dikkat Edilecek Hususlar, Cep Telefonu Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz, İkinci El Cep Telefonu Alırken Nelere Dikkat Edilmeli, 2. El Cep Telefonu Alırken Nelere Dikkat Edilmeli, İkinci El Cep Telefonu, 2. El Cep Telefonu
Cep Telefonu Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler, Cep Telefonu Alırken Hangi Özelliklere Dikkat Edilmeli, Cep Telefonu Alırken Nelere Dikkat Etmeli, Cep Telefonu Alırken Dikkat Edilecek Hususlar, Cep Telefonu Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz, İkinci El Cep Telefonu Alırken Nelere Dikkat Edilmeli, 2. El Cep Telefonu Alırken Nelere Dikkat Edilmeli, İkinci El Cep Telefonu, 2. El Cep Telefonu

Akıllı cihazlar küçükten büyüğe herkesin hayatına girmiş durumda. Bu durumda akıllı cihazların özellikleri de kullanıcılar için önem taşımakta. Ben de bu yazımda cep telefonu alırken dikkat edilmesi gerekenler nedir buna değineceğim.

Cep telefonu alırken dikkat edilmesi gerekenler konusunu 2 başlık altında anlatmak daha doğru olacaktır. İlk başlık olarak bana göre sıfır cep telefonu alırken nelere dikkat edilmelidir.

Sıfır Cep Telefonu Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sıfır cep telefonu almak isteyenler güven konusunda ve sorunsuz cihaz konusunda daha da rahat olacaklardır. Çünkü alacağı cihazı kendilerinden önce kimse kıllanmamış olacaktır ki bu da neredeyse hatasız bir cep telefonuna sahip olacakları anlamına gelmektedir. Tabi ki kronik hatalar olabilir. Ama bu hataların olması cihazdan cihaza ve biraz da şansa bağlıdır desek yeridir...

Kişisel İhtiyaçlar

Kullandığımız cihazların çoğunda kullanmadığımız bir ton özellik bulunmakta. Bazı özellikleri neredeyse hiç bilmeyiz ve kullanmayız. Bu durumda o özelliklerin olması bize hiçbir fayda sağlamayacaktır. Aksine, fiyat konusunda biraz zarar sağlayabilir. Sizin kendi ihtiyaçlarınızı belirleyip ona göre seçiminizi yapmanızı tavsiye ederim.

Bunun dışında cep telefonundan neler beklediğiniz çok önemlidir. Mesela batarya ömrü, ses kalitesi, görüntü kalitesi vb... Bu konuda da beklentilerinizi belirlemeniz sizi sonuca ulaştırmaya yardımcı olacaktır.

Fiyat

Bu konu gerçekten benim için önem taşıyor. Ki hemen hemen her kullanıcı bu konuda benim gibi düşünüyor.

Günümüz teknolojisinde yeni çıkan cihazlarda oldukça fazla özellik bulunuyor. Buna doğru orantılı olarak da fiyat artıyor. Bu konuda bütçenize en uygun cihazı seçmeniz çok önemli. Sizin ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek ve fiyat olarak size en uygun gelen cep telefonunuzu seçmeniz, ekonomik anlamda size oldukça fayda sağlayacaktır.

Kalite

Alacağınız cihazın kalitesi de fiyatı kadar önemlidir. Çünkü kaliteli cihazların ömrü daha fazla olacaktır. Uzun süre kullansanız bile sizi tatmin edecektir diye düşünüyorum. Günümüzde uygun fiyatlı ve kaliteli cihaz bulmanız mümkün. Biraz araştırma yaparak yine gerekli bilgileri elde edebilirsiniz.

Destek

Alacağınız firmanın cihaza ne kadar sahip çıktığı ve müşteri odaklı olduğu de önemlidir. Dediğim gibi cihazınızda kronik bir sorun olabilir. Bu durumlarda cihazınızın sorunları konusunda sizi üzmeyecek bir firmadan cep telefonu almak sizi oldukça mutlu edecektir.

Marka

Alınacak cep telefonunun markası kimine göre çok önemlidir. Kimisi sırf gösteriş olsun diye ün yapmış ve kendini ispat etmiş marka cihazları kullanmak ister. Ama bu tercihi yaparken o kadar da sık eleyip ince dokumaya gerek olmadığını düşünüyorum.

İkinci El Cep Telefonu Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

İlla sıfır bir cihaz almaya gerek olmadığı düşüncesindeyseniz, burada belirteceklerim sizin için yararlı olacaktır.

Sağlamlık

Sıfır bir cihaz aldığınız zaman bu pek fazla önemli değildir. Çünkü ilk sahibi siz olacağınız için, böyle bir düşünce aklınıza gelmeyebilir. Ama ikinci el bir cihaz alırken cihazın ne kadar daha kullanılabileceğini, yazılımsal veya donanımsal bir sıkıntısının olup olmadığı, herhangi bir opsiyonunun çalışıp çalışmadığını, cihaz temiz mi kullanılmış yoksa yıpranmış mı soruları hep kafanızı kurcalayacaktır. Bu yüzden ikinci el cihaz alırken elden teslim şekilde alıp, kapsamlı bir şekilde cihazı test edin.

Güvenilirlik

Cihazı alacağınız kişi veya satıcıların güvenilir kişiler olmasına dikkat edin. Zira dolandırılma imkanınız olabilir. Kaçak telefonları orjinal diyerek size satmaya çalışabilir. Bu konuda dikkatli olmanız gerekmektedir.

Ayrıca ikinci el alacağınız cihazın mutlaka IMEI numarasını kontrol edin.

Bunun dışında sıfır cep telefonu alırken dikkat edilmesi gerekenler, ikinci el cep telefonu alırken de geçerlidir.

Bu yazımda sizlere kendi düşüncelerimi aktarıp, fikir sahibi olmanıza yardımcı olmak istedim. Eğer eklemek istedikleriniz varsa lütfen yorum kısmından belittiniz. Ve mutlaka yorum yapmayı unutmayınız...

Sağlıcakla ve takipte kalın, hoşçakalın...

Tanımlar : Cep Telefonu Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler, Cep Telefonu Alırken Hangi Özelliklere Dikkat Edilmeli, Cep Telefonu Alırken Nelere Dikkat Etmeli, Cep Telefonu Alırken Dikkat Edilecek Hususlar, Cep Telefonu Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz, İkinci El Cep Telefonu Alırken Nelere Dikkat Edilmeli, 2. El Cep Telefonu Alırken Nelere Dikkat Edilmeli, İkinci El Cep Telefonu, 2. El Cep Telefonu

Benzer Yazılar

5 yorum

  1. Öncelikle yeni bir telefonun fiyatları çok pahalı 1000 liradan başlayıp 5000 TL ye kadar telefon var. Telefonları alırken bu kadar para verilecek ise yazdıklarınıza kesinlik ile dikkat etmek gerek. İkinci el telefonlara hiç bir zaman güvenemiyorum helede kaldırımlarda satılanlara hiç güvenmiyorum çoğu çalıntı gibi geliyor bana nedense. Bilgilendirmeler için Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Bu bilgilere ek, benim telefon almak isteyenlere önerim, kesinlikle Samsung alın ve sıfır alın :). Ipone dan kurtulup özgürlüğe geçtiğim için böyle düşünüyorum belki ama. Burada öneriler arasında Ipone almayın da olsaydı. İşin şakası elbette. Ne isterseniz alın. Faydalı bir paylaşım olmuş kardeşim, başarılar.

    YanıtlaSil
  3. Telefon alırken iki şeye dikkat ederim; hafıza ve fiyat, hem hafızası yüksek hem de fiyatı uygun cihazları alırım karşıma ve bir bir incelerim özelliklerini, malzeme kalitesini, donanımını ve yazılımını. Bu yöntemle aralarından birini seçerim. En son bu yöntemle GM 5 plus aldım ve beni çok memnun etti, bu kadar ucuza hem hafızası yüksek hem yazılımı güncel hem de malzeme kalitesi iyi bi telefon bulmak beni çok mutlu etti. Bu kadar ucuza böyle bi cihaz varken neden bi telefona 3bin-5bin verip ziyan ediyim. Telefon almak isteyenlere GM 5 plus tavsiyemdir.

    YanıtlaSil
  4. Kalite, Güvenilirlik, Sağlamlık bunlar mutlaka olmalı fiyatı zaten ona göredir. Verdiğiniz paraya değmeli kısacası... Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. Garanti kutunu asla ve asla kaybetmeyınız ve tafuranızı kaybetmeyınız benım başima geldi şuan onla urasıyorum aldıgım yer bile fatura bilgisi vermıyor telefon sorun var garntıye goturuyom ilaa benden fatura istiyor ya kardeşim ben bu telefonum garantili bakın diyom bakıyorlar evet garantili cıkıyor diyorlar ama fatura olamdan almıyorlar illah fatura haberiniz olsun başiniza gelmesın faturanızı kaybetmeyın

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yeni Yazılar E-Postanda . . !