Ad Unit (Iklan) BIG

iOS’da İmzaların Kapanması Nedir ? İmza Nedir ?

Yorum Gönder
iOS’da İmzaların Kapanması Nedir ? İmza Nedir ?
iOS’da İmzaların Kapanması Nedir ? İmza Nedir ?


Apple’ın vazgeçilmez stratejik hareketi olarak bilinen imzaların kapanması olayını belki birçoğunuz bilmiyorsunuzdur. İmzalar ile ilgili bilmek istediklerinizi yazdım sizin için…

Dediğimiz gibi Apple şirketi’nin uyguladığı imzaları kapatma hareketi, vazgeçilmez bir stratejidir. Apple bu hareketi kullanıcıların güncel sürümlerinde tutmak için uyguluyor. Yani güncellemeleri yaptıktan belli bir zaman geçtikten sonra bulunduğunuz sürümde sabit kalıyorsunuz.

iOS İmza Nedir ?

Bu kelimeyi iOS sözlüğünde “kapı” olarak aklınızda canlandırabilirsiniz. Kapandığında kilitlenen ve bir daha açamayacağınız bir kapı. En azından benim kafamda direk bu oluşuyor.

Başka türlü açıklayacak olursak ; bulunduğunuz sürümün kilididir.

iOS’da İmzaların Kapanması Ne Anlama Gelir ?

Yazımızın başında Apple’ın imza kapatma hareketinden bahsetmiştik. Peki İmzaların kapanması ne anlama gelir diye soracak olursanız ; bulunduğunuz sürümden bir önceki sürüme dönüş yapamamak anlamına gelir. Örneğin iOS 10.1.1’inimzaları kapandı diye bir ibare duyarsanız bilin ki 10.1.1 sürümünü bir daha cihazınıza yükleyemeyeceksiniz.

Apple’ın bu hareketi özellikle cihazı son güncellemesini almış, bir daha güncelleme almayacak kullanıcılar için büyük bir sorun. Çünkü Apple’ın eskitme ve yeni ürünleri satma politikası içerisinde son güncellemesi almış cihazların performansını düşürüyor. Bir önceki sürümün imzaları kapalı olduğu için o sürümde kalmak zorunda kalıyorsunuz.

Peki bu imza kapanma olayının çözümü var mı ? Kısmen var. Çeşitli ekipler bu iş için çeşitli uygulama ve araçlar çıkarıp kullanıcılara sunuyor. Ama her sürüm için geçerli olmuyor maalesef.

Benzer Yazılar

Yorum Gönder

Yeni Yazılar E-Postanda . . !