Ad Unit (Iklan) BIG

Cydia Nedir ?

1 yorum
Cydia Nedir
Cydia Nedir


iOS işletim sistemine sahip olan cihazların kısıtlı ve erişimi zor olduğundan bahsetmiştim. Mesela android cihazlarda Play Store uygulama mağazası dışında apk uzantılı belgeleri uygulama olarak ayrıyeten indirip cihaza kurabiliyoruz. iOS işletim sisteminde bu konuda tamamen olmasa da kısmen bazı siteler uygulama indirmenizi sağlıyor. Fakat ne kadar sağlıklı orasını bilemiyoruz.

Apple iOS işletim sistemleri için kendine özgü bir uygulama marketi sunuyor. Fakat kendi ilkelerine uygun uygulama kısıtlamaları olduğu için, uygulamaların özgürce sisteme erişmesi engelleniyor. Bu durum kullanıcıları jailbreak işlemine yönelmeye neden oluyor.

Jailbreak, sisteme tam erişmeyi sağlayan bir işlem demiştik. Jailbreak işlemi uygulandığında cihazınıza cydia isimli bir uygulama geliyor.

Cydia Nedir ?


Jailbreak işlemi sonucu sisteme çeşitli özellikleri eklemek için kullanılan, Apple’ın öngörmediği ve izin vermediği, AppStore’da bulunmayan uygulama ve tweakleri cihazınıza yüklemenizi sağlayan bir uygulama marketidir. Cihazınıza jailbreak yaptıktan sonra cydia olmadan bir işlem yapamayacağınız için, jailbreak işlemi sonucu direk bu uygulama yüklenir telefonunuza. Eklemek istediğiniz uygulama ve özellikleri bu uygulama sayesinde kolayca cihaza yüklersiniz.

Benzer Yazılar

1 yorum

Yorum Gönder

Yeni Yazılar E-Postanda . . !